Långhelg i New York, del 2

Allmänt / Permalink / 1
Lördag
 
På lördagen började vi dagen med att åka Uptown mot Central Park. Vi åt frukost på Le Pain Quotidien på 53rd street 5th Avenue. Det var jättemysigt och väldigt franskt, vilket gav det en skön kontrast mot fredagens pannkaksfrukost. Innan vi promenerade in i Central Park så passerade vi lite butiker och vi spenderade en längre stund inne på Niketown. Det var lite kyligare än på fredagen, så jackorna fick åka på, men fortfarande väldigt härligt höstväder!
 
 
 
Sedan strosade vi sakta genom Central Park och kollade på alla lediga New Yorkers.
 
 
 
Världens gulligaste resesällskap!
 
 
Ska inte ens säga något om höstfärgerna den här gången, bilderna får tala för sig själva!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Alltid lika härligt - älskar Central Park!
 
Sedan gick vi över på Upper West Side och tog förmiddagens kaffepaus, som fick bli på den svenska kedjan Fika som etablerat sig ordentligt i New York de senaste åren. Vi var nyfikna på utbudet - och visst fanns det chokladbollar! Det kändes verkligen skandinaviskt med minimalistisk inredning och hembakade kakor, allt för att sprida den svenska fikatraditionen till New York. Efter vår fikapaus gick vi till American Museum of Natural History som ligger precis bredvid Central Park på Upper West Side. Därinne kan man ägna en hel dag med tanke på hur stort det är, men vi nöjde oss efter en dryg timme bland djuren, även eftersom vi fick trängas med alla barnfamiljer. Det är väldigt häftigt att se hur de gjort utställningarna med de uppstoppade djuren i sin naturliga miljö och man väntar ju bara på att de ska börja röra på sig efter att ha sett En natt på muséet. De har delat upp utställningarna efter världsdelar och det kändes kul att hinna med ett museum under vår långhelg.
 
 
 
 
En liten Mickaela framför den stora ingången till muséet.
 
 
 
 
 
 
 
Efter American Museum of Natural History var det lunchdags. Vi tog tunnelbanan ner till SoHo för att äta på ett ställe som vi läst rekommendationer om i en reseblogg om New York - och vi blev inte besvikna! Sedan promenerade vi genom SoHo och tittade lite i butiker och på alla fina hus som utgör en härlig kontrast mot skyskraporna längre upp på Manhattan.
 
 
Lunch på Sancuary T, 337B West Broadway.
 
 
 
 
Efter någon timme i SoHo kände vi oss nöjda, så vi tog tunnelbanan Uptown igen. Vi passerade Times Square (det räcker verkligen med att passera!) och det är ju alltid väldigt hetsigt med mycket folk och trafik som trängs där. Men där ligger några bra butiker, så när vi ändå rörde oss där så gjorde vi ett shoppingstopp på bland annat Sephora innan vi promenerade tillbaka till vårt hotell. Vi tog det lugnt i någon timme hemma innan vi gjorde oss i ordning och rörde oss ut på stan igen för middag. Vi valde en indisk restaurang i Meatpackning District, så tunnelbanan fick ta oss Downtown ännu en gång (det gällde ju att få valuta för de dollar vi spenderat på 7-dagarskortet!).
 
 
 
 
God indisk mat på Karahi, 118 Christopher Street.
 
 
 
 
På vägen hem tog vi ett drinkstopp på en mexikansk bar, Fonda på 189 9th Avenue, där drinkarna var fantastiskt goda. Väl hemma igen runt ett-tiden somnade vi som två bebisar. Tack för ännu en kalasdag i New York!
 
Söndag
 
Vår sista dag startade vi med frukost på hotellet. Eftersom vi behövde ta tunnelbanan till LaGuardia runt 13.30-tiden så hade vi bestämt oss för att inte gå för långt bort innan dess. Efter utcheckning rörde vi oss mot 1st Avenue för att spana in East River på väg mot FN:s huvudkontor. Vi hade tänkt göra en guidad tur därinne, men de förbokningsbara biljetterna på nätet var slut när vi kollade och då kände vi inte att vi ville lägga tid på att köa och riskera att ändå bli utan.
 
 
God frukost i hotellets lobby.
 
 
 
 
 
Äntligen fick vi sol och klarblå himmel! Men det var bara runt 12 grader, så ganska stor skillnad från fredagens värme.
 
 
 
 
 
East River
 
 
 
 
 
Det märktes när vi började närma oss FN-kvarteren - fyndigt!
 
 
 
 
 
Efter en kaffepaus och ett sista shoppingstopp på Zara var det dags att säga hejdå till New York för den här gången. Jag hoppas att det inte dröjer så länge innan vi ses igen. Mickaela, tusen tack för att du delade den här resan med mig, den kommer jag leva på länge. Som tur var vet jag när vi ses igen - i Miami den 19 december!
 
Puss & kram!
#1 - - Mickis:

Åh vad härligt att vakna upp till det här inlägget, hade glömt att det väntade en del 2! Tusen tack själv för bästa resan! <3

Svar: Vilken överraskning då! ;) Puss <3
llifestylekorsika.blogg.se

Till top