En torsdag med International Law

Allmänt / Permalink / 0
Idag har jag spenderat dagen med mitt gäng i International Law. Först jobbade vi med ett grupparbete hemma hos Emma i några timmar. Vi ska spela upp en internationell konferens och vår grupp ska debattera flyktingkrisen och agera "experts from the European Union". Det är i denna kursen vår professor kallar oss European Union som jag nämnt tidigare. Han kan verkligen inte sluta tjata om det. 
 
 
Såhär mysigt hade vi det! Från vänster: Emma, Anna, Jan och Marieke. Tjejerna är från Holland och Jan från Tyskland.
 
Sedan hade vi lektion i International law, som vanligtvis är tre timmar, men idag slutade vi efter halva eftersom vi skulle ha en social activity med klassen. Det är rätt vanligt förekommande på Queen's att det innebär att läraren bjuder hem sina elever, så efter lektionen idag tog vi alla bussen hem till Mr. Waters. Det skulle aldrig hända hemma, men å andra sidan är vi ju ungefär 100 personer som läser tillsammans så det hade inte funkat. Här är vi ungefär 25 i den här kursen och då är det såklart lättare för läraren att bjuda hem. Men det är fortfarande en helt ny erfarenhet! Det var knytkalas, så Waters stod för köttet och vi andra hade med oss allt från brownies till libanesiska pitabröd. Det var väldigt trevligt, framförallt att prata lite mer med kanadensarna i klassen. Vanligtvis hänger jag mest med mitt bytisgäng på bilden eftersom det rätt naturligt blir så när alla kanadensarna känner varandra sedan innan. Waters är väldigt easy-going och man märker att han tycker om att lära känna sina elever, så tummen upp för ikväll! Han har jobbat som advokat inom den kanadensiska militären och tjänstgjort på flera ställen i Europa, så tror det kan vara därför han gillar oss lite extra. I slutet av november ska vi hem till professor Lamp som vi har i International Economic Law på en lördag klockan 19. Kan bli intressant!
 
Igår skulle jag ju egentligen på en Halloweenfest på Stages, men jag kände mig rätt hängig efter skolan så jag bestämde mig för att hoppa över det och vara pigg till helgen istället. I morgon har jag lektion i Immigration & Refugee Law och på kvällen ska vi fira Sophies födelsedag med middag hemma hos henne.
 
 
 
Måste bara visa några bilder från ett morgondisigt Kingston med soluppgång över Lake Ontario. Har kommit in i lite av en ny rutin och börjat springa på mornarna och fördelen med det är ju att man får se det här. Är verkligen glad över att jag bor i en stad vid vatten!
 
Puss & godnatt!
Till top